Buku Tamu

Wilujeng Sumping!

Selamat datang di situs resmi Yayasan Perceka Art Centre. Situs ini berisi informasi seputar aktivitas, dokumentasi dan agenda kami. Terima kasih atas kunjungan Anda.

45 Replies to “Buku Tamu”

  1. Sampurasun…

    Kacida bingahna simkuring mendak Situs Sanggar Perceka…

    (Punten ku basa Nasional kumargi sieun lepat nyerat ah isin).

    Saya orang Sunda Cianjur asli. Masa kecil saya ada didaerah Cikalong kulon yang sangat dekat dengan Petilasan Raden Arya Wira Tanu Cikundul. Ketertarikan saya terhadap sastra inggris sedikit banyak mempengaruhi saya selama ini hingga kuliah pun mengambil jurusan Sastra Inggris. Cara berfikir, Kesenian dan segala hal tentang Inggris saya pelajari. Dan seiring waktu saya ternyata merindukan lingkungan budaya Sunda, tetapi rasanya agak sulit untuk menemukan kebudayaan Sunda yang masih dijalankan oleh masyarakat Sunda sekarang.

    Andai saja saya bisa jadi bagian sanggar ini…

    1. Jl.Suroso 58. Rt 10/04 Kel.Bojong Herang Cianjur

      Rampes…nun, Leres perceka gaduh niat ngamumule ajen inajen Sunda utamina ajen Budaya Cianjur,malih ayeuna bade muka program “atikan Cianjur nu Nyunda” Mangga katampi kalayan kabingahan pami aya ketug bagean ti Perceka mah.

  2. aswrwb,

    aduh abdi bangga ternyata cianjur banyak potensi yang harus digali baik dari aspek kebudayaan,serta sumber daya alamnya masih bagus.selamat berjuang demi gemah ripah repeh rapih loh jinawi.
    salam hormat ka sadayana warga cianjur.

    1. betul sekali, potensi Cianjur sangat besar dan masih perlu digali, dikembangkan dan diperkenalkan kepada masyarakat. Hatur nuhun kana pangrojongna Pak Holidin.

  3. Assalamu’alaikum Wr Wb

    Saya berniat memasukan putri saya kelas 1 SD untuk masuk sanggar beladiri dan seni rupa apakah sanggar perceka bisa memfasilitasi? tempat tinggal saya di cipanas,

    Mohon info ke email saya, terima kasih…

    Wassalam

    Yan Suryanto

  4. Assalamu’alaikum wr wb.
    Apakah ada cabang atau sanggar rekomendasi di Bogor atau sekitar daerah Dramaga?
    Sy tertarik dengan seni sunda, tepatnya alat musik kecapi.

  5. assalamualaikum wr. wb.

    Saya dari Depok ingin mencari data tentang Tembang Sunda Cianjuran khususnya permainan kacapi rincik untuk skripsi saya. Apa boleh saya mencari data di sanggar Perceka? kira-kira tanggal 26 Desember ini Sanggar Perceka tetap buka atau libur? Haturnuhun 🙂

    1. maaf baru dibalas, jaringan internet kami sedang gangguan. Terima kasih atas kunjungan teman2 dari Depok kemarin. Bila ada yang perlu dibantu lain, jangan sungkan. 🙂

    1. Sangat boleh. Silahkan datang saja waktu jadwal latihan setiap hari senin&kamis jam 16.00-17.30 di Bale Seni Cianjur (DKC),Jl Suroso No. 48, Cianjur. trims.

  6. Waallaikum sallam wr wb.saderek Ozzya,simkuring nembe muka deui ieu buku tamu.pamendak samentawis simkuring,Mama Ajengan Buni wangi anu katelah teh,wastana Mama Djarkasih.upami putra putuna sareng simkuring osok pendak upami aya kongkur Hayam Pelung da pami teu lepatmah anjeunna salah sawios pengurus HIPAPI [ himpunan peternak ayam pelung Indonesia] langkung ecesna insaallah urang baladah deui. Wasallam. Tatang Setiadi

  7. Assalamualaikum wr. wb.

    Ngawitan simkuring ngahaturkeun silaturahmi ka para bapak miwah ibu sadayana.

    Nu kadua simkuring nuju nyukcruk galur mapay laratan milarian silsilah keluarga.

    Manawi aya nu uninga kana silsilah pangersa Ajengan Bunikasih anu ngadegkeun pasantren pertama di Cianjur. Anjeunna nikah sareng ibu Umamah ngagaduhan putra nu namina diantawisna Ali. Bapak Ali nikah sareng katurunan Cina anu namina Mayeung. Saur sepuh-sepuh mah simkuring teh aya katurunan tina terah bapak Ali ieu.

    Ka para Bapak miwah Ibu anu uninga kana silsilah ieu, mugi kersa ngainformasikeun ka sim kuring lewat imel ozzyasky@yahoo.com

    Sakitu anu kapihatur, hapunten bilih aya kalepatan, hatur nuhun kana bantosanna.

    Wssalam,

    Ozzya

  8. by ozzyasky@yahoo.com

    saya sedang menelusuri silsilah, ada yang tahu engga silsilah ajengan Bunikasih pendiri pesantren pertama di cianjur yang menikah dengan ibu Umamah dan punya putra salah satunya bernama Ali yang menikah dengan Mayeung ?

    Terima kasih

    Ozzya

  9. Waallaikum salam wr wb.Mungguh ari sareatmah kumaha wae jalanna,mana horeng kasaeanmah estu atra moal bade kamana jigna tinangtos isuk jaganing geto baris pendak deui binarung asihna Gusti. Samulihna Pangersa Simkuring sapiriumpi nyangga mugia balungbang timur dina enggoning mayunan sasih anu pinuh ku kabarokahan. Buku asal-usul Hayam pelung,saestuna mungsabagean wujud syukur simkung kanu kawasa anu parantos maparin anugrah kalintang ageungna ,mugia katampi kanggo Cianjur hususna baraya Sunda umumna.Haturnuhun.

  10. Assalamu’alaikum wr. wb. Alhamdulillah, ku kasaean Ayi Tatang, pribados tiasa ngontak Kang Dadan sareng Ayi Salman, nyambung deui tatali silaturahim. Hatur nuhun Ayi Tatang. Wilujeng “Asal-usulna Hayang Pelung” nampi Hadiah Rancage. Atuh wirehna mayunan sasih siam, urang silih hapunten tina kalepatan nu karaos sareng nu teu karaos. Mugi saum urang sadaya ditampi ku Mantenna. Wilujeng saum, Ayi Tatang. Wass. wr. wb.

  11. Waallaikum salam.wr wb.Para putra Gan.Ali,araya keneh malih salman/carogena Tinoy ,janten salahsawios nu gaduh kalunguhan di instansi Daerah,Kang Dadan aya wae di gedung kesenian rupina bumi kakantun Aki Endu tos di bagikeun,ieu no Hp Kang Dadan:085860383680 atanapi 085863014467.Mangga nyanggakeun upami teu nyambung wae kontak simkuring 081932279493.Haturnuihun Wasalam:.Tatang S

  12. Assalamu’alaikum wr. wb. Hatur nuhun responna. Bade tumaros deui, dupi kulawargi Bp. Ali Djajakusumah, utamina Neng Ietje sareng Salman/Jajang di marana ayeuna? Neng Ietje mah ti aalit dirorok tur diatik mamaaos ku alm. Ibu Anah. Hoyong ngontak Mang Dadan, rehna kantos sasarengan di Jkt, manawi ayi Tatang kagungan no. hp-na. Perkawis ph lawas ti musium nasional tea dina taun 70-an kantos direkam ku Bp. Kosasih Atmadinata, nanging sabada anjeunna ngantun teu kapaluruh deui. Mugi-mugi aya keneh disimpen di Khrisna, putrana. (Ibuna Khrisna/garwana Pa Kosasih, jenenganana ibu Cucu, masih kapi putu R. Etje Majid). Pa Toto wartosna linggih di Padalarang, alamatna teu terang, mung di Bdg mah kawentar iasa mirig dedegungan. Sakitu info ti pribados. Mugi diparengkeun tepang. Wass. wr. wb.

  13. Waallaikum salam wrwb.Baruk aya keneh PH na,hibar anu kalintang ageung hartosna kanggo simkuring sapiriumpi beh dituna kanggo seuweu-siwi urang jaga,insaallah urang paluruh ka museum Nasional Jkt.Hatur nuhun pangersa tina wartosna.Baktos kapara wargi nu sasurupun tur sagalindeng.hehehheh…..

  14. Assalamu’alaikum wrwb. Hatur nuhun Ayi Tatang informasina perkawis rundayan para kasepuhan mamaos cianjuran. Alhamdulilah aya geuning nu neraskeunaranjeunna. Aya wartos di Musium Nasional Jakarta aya ph lawas taun 30’an soanten R. Etje Madjid, Ibu Anah, R. Sanusi. Cobi geura diriset ku Perceka kanggo dokumentasi seni khas pakulonan nyaeta Mamaos Cianjuran. Wass. wrwb.

      1. Assalamu’alaikum wr.wb.
        Sakitu puluh taun kapengker mah rada sering ka Cianjur nepangan kasepuhan mamaos diantawisna Ibu Anah di
        Kebon Kembang, Pa Baya Apandi, Pa Muhtarman sareng Mang Endu resep tataros perkawis mamaos Cianjuran. Ayeuna raraosan asa leungiteun lacak sabada aranjeunna ngantun. Seja tumaros ka ais pangampih Perceka, saha ayeuna inohong nu iasa maparin informasi perkawis mamaos Cianjuran. Kaduana, hoyong terang saha ayeuna di Cianjur nu kantos kawaris mamaos wanda Bojongherangan ti kasepuhan sapertos Mang Cucu, Mang Bakang, Pa Muhtarman? Katilu, sono pisan kana soanten Ibu Anah, Mang Endu sareng Mang Bakang, naha Perceka kagungan rekamanana? Hatur sewu nuhun. Wass. wr. wb.

        1. Wa’alaikum salam wr.wb.

          Baruk tos lawas teu nganjang ka tatar kulon teh,panalek anu sapertos basajan margi ngeunaan mamaos kanu di Cjr,namung saestuna kedah imeut nitenanna margi kedah anu leres di waris sanes kadar ahli waris.
          “Ibu Anah & Bjg Herangan “ka Ma Acoh (alm) neras ka Bu Timtim lungsur ka putra asuhna “Cucu”. Mang Pandi [alm] sakaterang mah lungsur ka Kang Toto,duka dimana ayeuna ayana.
          Mang Endu, lungsur ka Ma Eros tur pun Bibi [alm] namung masih aya putrana anu tiasa diperedih nyaeta Teh Nunung & Mang Dadan. Pa Muhtarman & Mang Bakang [alm] tiasa sumping ka Perceka margi aya terahna nyaeta Bp.Nani Supriatna.

          Sakitu rupina diantos kasumpinganna.
          Htrnuhun.

  15. I would like to thank the Perceka team for their warm welcome, I spent 2 wonderful days with them for the May 29 performance and it was just great.
    Everybody is so nice and gifted to play any instrument, sing or danse.
    Please keep going on, please continue welcoming foreigners in your studio, you are the best!
    Thank you for this great moment with you!
    Estelle from France

    1. You are welcome Estelle,
      we were very glad of your visit to our small studio in Cianjur. that was very nice experience with you. you were good in playing the “singing stone”, and the kacapi, we thought you could be a great music appreciator, especially in traditional music.
      thank you for your visit and please send our greeting to your friends and your family in France.

      regard,
      Perceka team

    1. terima kasih,
      semoga sukses juga untuk Sanggar Tari Rancage.
      semoga kita bisa berjalan bersama.
      dalam waktu dekat ini (pertengahan Nopember 2010), Sanggar Perceka akan mengadakan workshop kacapi di Majalengka, tepatnya di lingkungan Pesantren Al-Mizan, Jatiwangi.
      mudah-mudahan kita dapat bertemu pada waktunya.
      🙂

  16. Sdr. Gigih, sementara ini kami belum memiliki cabang di daerah Tangerang.
    untuk pendaftaran dapat langsung menghubungi langsung sekretariat via telepon.
    terimakasih.

  17. sanggar ni punya cabang di tangerang gag?kalo punya diman lokasinya?
    terus biaya pendaftarannya berapa?
    bles ke e-mil aku iah..
    makasih..

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *