Print this Page

Buku Tamu

Silahkan Mengisi Halaman ini Sesuai dengan identitas anda (email, web, asal kota, provinsi, profesi, dsb), atau mengisi kritik dan saran untuk kami.Terima kasih.

Permanent link to this article: http://perceka.dicianjur.com/buku-tamu

43 comments

Skip to comment form

  1. gigih yudhiannisa putri

    sanggar ni punya cabang di tangerang gag?kalo punya diman lokasinya?
    terus biaya pendaftarannya berapa?
    bles ke e-mil aku iah..
    makasih..

  2. iNs

    Sdr. Gigih, sementara ini kami belum memiliki cabang di daerah Tangerang.
    untuk pendaftaran dapat langsung menghubungi langsung sekretariat via telepon.
    terimakasih.

  3. sanggar tari Sunda Rancage

    selamat dan suskses untuk sanggar Perceka semoga untuk kedepannya kita bisa bekerja sama. mohon kirim email !

    1. Perceka

      terima kasih,
      semoga sukses juga untuk Sanggar Tari Rancage.
      semoga kita bisa berjalan bersama.
      dalam waktu dekat ini (pertengahan Nopember 2010), Sanggar Perceka akan mengadakan workshop kacapi di Majalengka, tepatnya di lingkungan Pesantren Al-Mizan, Jatiwangi.
      mudah-mudahan kita dapat bertemu pada waktunya.
      :)

  4. sanggar tari Sunda Rancage

    untuk tanggalnya mohon dikabari lagi !insyaalah kami (SR sabalad-balad) pasti hadir.trimakasih banyak atas kmfrimnya !

    1. Perceka

      kami akan mengadakan kegiatan di Majalengka tanggal 13-14 Nopember 2010.

  5. zaenal muhyidin

    salam buat Perceka semua. Maju terus pantang mundur. eh, kang, CD pelatihan di Al-Mizan bisa dikirim gak..?

    1. Perceka

      waalaykumsalam. terima kasih. Bisa, akan segera kami kirimkan. sedang dalam proses editing.

  6. Estelle

    I would like to thank the Perceka team for their warm welcome, I spent 2 wonderful days with them for the May 29 performance and it was just great.
    Everybody is so nice and gifted to play any instrument, sing or danse.
    Please keep going on, please continue welcoming foreigners in your studio, you are the best!
    Thank you for this great moment with you!
    Estelle from France

    1. Perceka

      You are welcome Estelle,
      we were very glad of your visit to our small studio in Cianjur. that was very nice experience with you. you were good in playing the “singing stone”, and the kacapi, we thought you could be a great music appreciator, especially in traditional music.
      thank you for your visit and please send our greeting to your friends and your family in France.

      regard,
      Perceka team

  7. lukman sagir

    halo pak baik baik kabarnya, By B 3 Wargakarya karawang

    1. Tatang Setiadi

      Alhamdulillah aya barokah tinu kawasa.Kumaha samulihna? Baktos ka kulawargi di RB3 Karawang.

  8. wisnu wirandi

    sampurasun……

    1. perceka

      Rampes! :)

      1. HD. Bastaman

        Assalamu’alaikum wr.wb.
        Sakitu puluh taun kapengker mah rada sering ka Cianjur nepangan kasepuhan mamaos diantawisna Ibu Anah di
        Kebon Kembang, Pa Baya Apandi, Pa Muhtarman sareng Mang Endu resep tataros perkawis mamaos Cianjuran. Ayeuna raraosan asa leungiteun lacak sabada aranjeunna ngantun. Seja tumaros ka ais pangampih Perceka, saha ayeuna inohong nu iasa maparin informasi perkawis mamaos Cianjuran. Kaduana, hoyong terang saha ayeuna di Cianjur nu kantos kawaris mamaos wanda Bojongherangan ti kasepuhan sapertos Mang Cucu, Mang Bakang, Pa Muhtarman? Katilu, sono pisan kana soanten Ibu Anah, Mang Endu sareng Mang Bakang, naha Perceka kagungan rekamanana? Hatur sewu nuhun. Wass. wr. wb.

        1. Tatang Setiadi

          Wa’alaikum salam wr.wb.

          Baruk tos lawas teu nganjang ka tatar kulon teh,panalek anu sapertos basajan margi ngeunaan mamaos kanu di Cjr,namung saestuna kedah imeut nitenanna margi kedah anu leres di waris sanes kadar ahli waris.
          “Ibu Anah & Bjg Herangan “ka Ma Acoh (alm) neras ka Bu Timtim lungsur ka putra asuhna “Cucu”. Mang Pandi [alm] sakaterang mah lungsur ka Kang Toto,duka dimana ayeuna ayana.
          Mang Endu, lungsur ka Ma Eros tur pun Bibi [alm] namung masih aya putrana anu tiasa diperedih nyaeta Teh Nunung & Mang Dadan. Pa Muhtarman & Mang Bakang [alm] tiasa sumping ka Perceka margi aya terahna nyaeta Bp.Nani Supriatna.

          Sakitu rupina diantos kasumpinganna.
          Htrnuhun.

  9. lina

    parceka punya cabang di semarang??? hehe,agak susah nyari yang kayak gini di semarang…hm…

    1. perceka

      Untuk sementara, belum. Tapi kami berusaha dan sedang dalam proses pembentukan cabang-cabang di daerah.

  10. HD. Bastaman

    Assalamu’alaikum wrwb. Hatur nuhun Ayi Tatang informasina perkawis rundayan para kasepuhan mamaos cianjuran. Alhamdulilah aya geuning nu neraskeunaranjeunna. Aya wartos di Musium Nasional Jakarta aya ph lawas taun 30’an soanten R. Etje Madjid, Ibu Anah, R. Sanusi. Cobi geura diriset ku Perceka kanggo dokumentasi seni khas pakulonan nyaeta Mamaos Cianjuran. Wass. wrwb.

  11. Tatang Setiadi

    Waallaikum salam wrwb.Baruk aya keneh PH na,hibar anu kalintang ageung hartosna kanggo simkuring sapiriumpi beh dituna kanggo seuweu-siwi urang jaga,insaallah urang paluruh ka museum Nasional Jkt.Hatur nuhun pangersa tina wartosna.Baktos kapara wargi nu sasurupun tur sagalindeng.hehehheh…..

  12. HD. Bastaman

    Assalamu’alaikum wr. wb. Hatur nuhun responna. Bade tumaros deui, dupi kulawargi Bp. Ali Djajakusumah, utamina Neng Ietje sareng Salman/Jajang di marana ayeuna? Neng Ietje mah ti aalit dirorok tur diatik mamaaos ku alm. Ibu Anah. Hoyong ngontak Mang Dadan, rehna kantos sasarengan di Jkt, manawi ayi Tatang kagungan no. hp-na. Perkawis ph lawas ti musium nasional tea dina taun 70-an kantos direkam ku Bp. Kosasih Atmadinata, nanging sabada anjeunna ngantun teu kapaluruh deui. Mugi-mugi aya keneh disimpen di Khrisna, putrana. (Ibuna Khrisna/garwana Pa Kosasih, jenenganana ibu Cucu, masih kapi putu R. Etje Majid). Pa Toto wartosna linggih di Padalarang, alamatna teu terang, mung di Bdg mah kawentar iasa mirig dedegungan. Sakitu info ti pribados. Mugi diparengkeun tepang. Wass. wr. wb.

  13. Tatang Setiadi

    Waallaikum salam.wr wb.Para putra Gan.Ali,araya keneh malih salman/carogena Tinoy ,janten salahsawios nu gaduh kalunguhan di instansi Daerah,Kang Dadan aya wae di gedung kesenian rupina bumi kakantun Aki Endu tos di bagikeun,ieu no Hp Kang Dadan:085860383680 atanapi 085863014467.Mangga nyanggakeun upami teu nyambung wae kontak simkuring 081932279493.Haturnuihun Wasalam:.Tatang S

  14. HD. Bastaman

    Assalamu’alaikum wr. wb. Alhamdulillah, ku kasaean Ayi Tatang, pribados tiasa ngontak Kang Dadan sareng Ayi Salman, nyambung deui tatali silaturahim. Hatur nuhun Ayi Tatang. Wilujeng “Asal-usulna Hayang Pelung” nampi Hadiah Rancage. Atuh wirehna mayunan sasih siam, urang silih hapunten tina kalepatan nu karaos sareng nu teu karaos. Mugi saum urang sadaya ditampi ku Mantenna. Wilujeng saum, Ayi Tatang. Wass. wr. wb.

  15. Tatang Setiadi

    Waallaikum salam wr wb.Mungguh ari sareatmah kumaha wae jalanna,mana horeng kasaeanmah estu atra moal bade kamana jigna tinangtos isuk jaganing geto baris pendak deui binarung asihna Gusti. Samulihna Pangersa Simkuring sapiriumpi nyangga mugia balungbang timur dina enggoning mayunan sasih anu pinuh ku kabarokahan. Buku asal-usul Hayam pelung,saestuna mungsabagean wujud syukur simkung kanu kawasa anu parantos maparin anugrah kalintang ageungna ,mugia katampi kanggo Cianjur hususna baraya Sunda umumna.Haturnuhun.

  16. ozzya

    by ozzyasky@yahoo.com

    saya sedang menelusuri silsilah, ada yang tahu engga silsilah ajengan Bunikasih pendiri pesantren pertama di cianjur yang menikah dengan ibu Umamah dan punya putra salah satunya bernama Ali yang menikah dengan Mayeung ?

    Terima kasih

    Ozzya

  17. ozzya

    Assalamualaikum wr. wb.

    Ngawitan simkuring ngahaturkeun silaturahmi ka para bapak miwah ibu sadayana.

    Nu kadua simkuring nuju nyukcruk galur mapay laratan milarian silsilah keluarga.

    Manawi aya nu uninga kana silsilah pangersa Ajengan Bunikasih anu ngadegkeun pasantren pertama di Cianjur. Anjeunna nikah sareng ibu Umamah ngagaduhan putra nu namina diantawisna Ali. Bapak Ali nikah sareng katurunan Cina anu namina Mayeung. Saur sepuh-sepuh mah simkuring teh aya katurunan tina terah bapak Ali ieu.

    Ka para Bapak miwah Ibu anu uninga kana silsilah ieu, mugi kersa ngainformasikeun ka sim kuring lewat imel ozzyasky@yahoo.com

    Sakitu anu kapihatur, hapunten bilih aya kalepatan, hatur nuhun kana bantosanna.

    Wssalam,

    Ozzya

  18. Tatang Setiadi

    Waallaikum sallam wr wb.saderek Ozzya,simkuring nembe muka deui ieu buku tamu.pamendak samentawis simkuring,Mama Ajengan Buni wangi anu katelah teh,wastana Mama Djarkasih.upami putra putuna sareng simkuring osok pendak upami aya kongkur Hayam Pelung da pami teu lepatmah anjeunna salah sawios pengurus HIPAPI [ himpunan peternak ayam pelung Indonesia] langkung ecesna insaallah urang baladah deui. Wasallam. Tatang Setiadi

  19. ozzya

    Hatur nuhun kana infona kang Tatang, mudah2an kasaean akang dibales nu langkung ku Mantenna.

    Wassalam,

    Ozzya

  20. anggraeni dini

    Mau tanya kalu untuk latihan tari boleh untuk umum? N kalo mau daftar kemana yaa? Umur saya 22 apa msh boleh ikut? Terima kasih

    1. perceka

      Sangat boleh. Silahkan datang saja waktu jadwal latihan setiap hari senin&kamis jam 16.00-17.30 di Bale Seni Cianjur (DKC),Jl Suroso No. 48, Cianjur. trims.

  21. Meytri

    assalamualaikum wr. wb.

    Saya dari Depok ingin mencari data tentang Tembang Sunda Cianjuran khususnya permainan kacapi rincik untuk skripsi saya. Apa boleh saya mencari data di sanggar Perceka? kira-kira tanggal 26 Desember ini Sanggar Perceka tetap buka atau libur? Haturnuhun :)

    1. perceka

      maaf baru dibalas, jaringan internet kami sedang gangguan. Terima kasih atas kunjungan teman2 dari Depok kemarin. Bila ada yang perlu dibantu lain, jangan sungkan. :)

  22. Asep Nata

    tetap bersemangat !!!

    1. perceka

      Terima kasih banyak. bravo!

  23. Munira

    Assalamu’alaikum wr wb.
    Apakah ada cabang atau sanggar rekomendasi di Bogor atau sekitar daerah Dramaga?
    Sy tertarik dengan seni sunda, tepatnya alat musik kecapi.

    1. perceka

      waalaikumsalam.
      ya, ada. kami punya sanggar lain di Bogor yaitu Sanggar Gelar Gunara di daerah Bantarjati,silahkan lihat info lebih lanjut di sini http://perceka.dicianjur.com/profil/profil-saung-seni-gunara

  24. yan suryanto

    Assalamu’alaikum Wr Wb

    Saya berniat memasukan putri saya kelas 1 SD untuk masuk sanggar beladiri dan seni rupa apakah sanggar perceka bisa memfasilitasi? tempat tinggal saya di cipanas,

    Mohon info ke email saya, terima kasih…

    Wassalam

    Yan Suryanto

  25. Tatang Setiadi

    Waallaikum salam wr wb. Pa Yan, insaallah kami bisa mempasilitasi, datanglah ketempat latihan seni gerak kami di gedung kesenian Cjr, setiap hari senin dan kamis sore jam.16.00

  26. holidin

    aswrwb,

    aduh abdi bangga ternyata cianjur banyak potensi yang harus digali baik dari aspek kebudayaan,serta sumber daya alamnya masih bagus.selamat berjuang demi gemah ripah repeh rapih loh jinawi.
    salam hormat ka sadayana warga cianjur.

    1. perceka

      betul sekali, potensi Cianjur sangat besar dan masih perlu digali, dikembangkan dan diperkenalkan kepada masyarakat. Hatur nuhun kana pangrojongna Pak Holidin.

  27. YUSUF KURNIAWAN

    dimana alamat PERCEKA

  28. Dede (Dezy) Sihab

    Sampurasun…

    Kacida bingahna simkuring mendak Situs Sanggar Perceka…

    (Punten ku basa Nasional kumargi sieun lepat nyerat ah isin).

    Saya orang Sunda Cianjur asli. Masa kecil saya ada didaerah Cikalong kulon yang sangat dekat dengan Petilasan Raden Arya Wira Tanu Cikundul. Ketertarikan saya terhadap sastra inggris sedikit banyak mempengaruhi saya selama ini hingga kuliah pun mengambil jurusan Sastra Inggris. Cara berfikir, Kesenian dan segala hal tentang Inggris saya pelajari. Dan seiring waktu saya ternyata merindukan lingkungan budaya Sunda, tetapi rasanya agak sulit untuk menemukan kebudayaan Sunda yang masih dijalankan oleh masyarakat Sunda sekarang.

    Andai saja saya bisa jadi bagian sanggar ini…

    1. Tatang Setiadi

      Jl.Suroso 58. Rt 10/04 Kel.Bojong Herang Cianjur

      Rampes…nun, Leres perceka gaduh niat ngamumule ajen inajen Sunda utamina ajen Budaya Cianjur,malih ayeuna bade muka program “atikan Cianjur nu Nyunda” Mangga katampi kalayan kabingahan pami aya ketug bagean ti Perceka mah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>